November, de maand van de waarheid

NanowrimoNational Novel Writing Month. Laten we het maar gewoon weer doen. Hoewel ik vorg jaar bij lange na niet aan de 50.000 woorden kwam in één maand, had ik wel een leuke short story (die nu overigens ergens op een plank ligt te verstoffen…)

 

Ok, de titel van deze blog is misschien wat overdreven en dramatisch. Maar ik denk dat ik met NaNoWriMo een grote stap kan zetten in het schrijven van mijn boek. Vorig jaar ben ik namelijk hals over kop, zonder plot en zonder me in te lezen over wat de NaNoWriMo nu precies was begonnen aan de race. Voor short stories/ schrijfwedstrijden werkte dat bij mij nu eenmaal ook goed, dus waarom zou dat nu niet goed gaan? Boy, was I wrong… Nu heb ik een plot klaar staan om mee te beginnen, omdat ik hiermee eigenlijk aan een schrijfwedstrijd mee wilde doen. Daarnaast heb ik nog een plotje. Vandaag ben ik hier weer naar aan het kijken en maak ik een planning en besluit ik met welk verhaal ik verder ga. Ik wil niet precies weten wat ik wanneer wil schrijven, maar wil wel een lijstje maken met het pad dat het verhaal moet gaan volgen. Wanneer ik het begin – midden – einde schrijf, dat laat ik los. Ik ga dus niet chronologisch schrijven, maar in de vorm van short stories die bij elkaar geëdit een verhaal moeten gaan vormen. Het bijschaven en de overgangen schrijven, dat kan ik altijd later nog doen.

Dus hier zijn we weer, aan het voorbereiden voor de NaNoWriMo. Ik heb er in elk geval zin in, dit jaar op naar de 50.000!

Succes NaNo’ers!

NaNoWriMo Funny

One reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *