NaNoWriMo week 1: Daar gaan we!

It’s the most wonderfull time of the year. En nee, het is geen kerst maar november en dus NaNoWriMo!

Even in één zin: NaNoWriMo staat voor de National Novel Writing Month waarbij het de bedoeling is dat je in één maand 50.000 woorden schrijft. In voorgaande jaren heb ik de 50.000 woorden niet gehaald en was ik een beetje een NaNo-rebel. Dit jaar ga ik ervoor: die 50.000 moeten op mijn laptop! Ok, misschien loop ik een beetje te hard van stapel, want er zijn altijd onvoorziene omstandigheden, maar ik ben druk aan het plotten geweest in preptober en hoop dit keer op deze manier het einde van de wedstrijd te halen.

Hoe ging het de eerste dagen?

Ik lig op schema! Ja, dat moest met een uitroepteken gezegd worden! Zelfs op werkdagen kon ik goed meekomen met schrijven. Tijdens het schrijven krijg ik ook steeds inspiratie om verder te schrijven en schrijf ik meestal al een klein stukje voor de volgende dag, zodat er alvast een beginnetje is gemaakt. Ik ben aan het schrijven aan een post-apocalyptisch verhaal. Dit is de synopsis die ik op de website van NaNoWriMo heb gezet:

Een ziekte lijkt de mensheid uit te roeien. Enkele overlevenden hebben alleen elkaar nog. Een zoektocht naar een vrouw en een kind leidt de groep af van de bom die op het punt staat te ontploffen.

Mijn allereerste idee voor deze NaNoWriMo was een zombie apocalyps verhaal te schrijven in dagboekvorm. Hier liep ik al zo ontzettend snel in vast bij het plotten omdat alles wat ik schreef voor mijn gevoel al eens geschreven was. Dus ik besloot het een beetje om te gooien. Het apocalyps-deel zit er nog in, maar het zombie-deel heb ik eruit gelaten. Ik laat één hoofdpersonage in dagboekvorm haar verhaal doen, maar het wordt een verhaal dat bestaat uit meerdere delen. Dus er komt een dagboek- deel, maar ook een deel waar er andere personages worden voorgesteld en het dagboek alleen maar een rol speelt maar waar niet meer in wordt geschreven.

Ik ga zo weer verder met schrijven en misschien nog even slapen. Heel veel succes mede Wrimo’s!

 

Ps. Ik heb ook meegedaan aan de schrijfwedstrijd voor Editio. Via bijgaande link kun je op me stemmen: Geen weg meer terug 

 

 

 

 

 

Meer informatie over NaNoWriMo: https://nanowrimo.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *