Hebban Reading Challenge – update 2

Een update van mijn Hebban Reading Challenge 2018: hij gaat lekker! 

The Great Gatsby

Met The Great Gatsby streep ik eigenlijk twee challenges van mijn checklist: een boek dat verfilmd is en een boek dat ooit op mijn lijst stond. Op de middelbare school stond The Great Gatsby op de lijst bij het vak Engels, ik heb hem dus al eens gelezen, maar vond het erg leuk om hem nog een keer te lezen. Ik had het boek eigenlijk weer uit de kast gehaald omdat ik volgende week een bruiloft heb met een The Great Gatsby thema (yup, inclusief een jaren ’20 jurk) en had de film om dezelfde reden ook weer gekeken. En wist je dat The Great Gatsby ooit een verbannen boek was? Het schijnt dat men het taalgebruik vulgair vond en er teveel in gescholden werd.

TOFLOF

Deze stond nog niet op mijn Hebbanlijst, maar wel op mijn persoonlijke leeslijst. TOFLOF is de tweede dichtbundel van de Rotterdamse stadsdichter Derek Otte. Ik volgde hem al een tijdje, ben fan van zijn rijmpjes en dit boek ging er in één avond doorheen. Dat is mooi, want ik streep hiermee gelijk ‘een boek dat je in één avond uit hebt’ van mijn checklist af. Ik heb van zijn boek genoten en vind het een aanrader voor elke Rotterdammert, dus haal hem in huis: TOFLOF (voor mijn meelezende familie: ja, ik promoot een Spartaan. Get over it!)

Schrijven

Ik ben ook nog lekker aan het schrijven geweest. Ik was bezig met mijn boek, maar ik liep steeds vast dus heb het even losgelaten. Dus nu ben ik bezig met een verhaal voor een sciencefiction / fantasy schrijfwedstrijd waarvan de deadline maandag al is. Ik wist van de schrijfwedstrijd af, maar het was de bedoeling dat ik me zo focussen op mijn boek. Dus een paar dagen (want werk en soort van sociale verplichtingen) om dit verhaal te schrijven en redigeren, kan best lukken toch? Heb het al eerder gedaan. Even mijn innerlijke pantser aanzetten…

Verder met de Hebban Reading Challenge

Ik ben nu Station Elf van Emily St. John Mandel aan het lezen. Het thema van dit boek komt erg in de buurt van wat ik zelf aan het schrijven ben. Ook heb ik De zoetzure smaak van dromen van debutant Sun Li in huis gehaald om te gaan lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *